Hoe kunnen wij u helpen

Best of both worlds...

De Fusie van Wetenschap en Traditie

We combineren avant-garde wetenschappelijk onderzoek en functionele geneeskunde met de eeuwenoude inzichten uit de Oosterse geneeskunde.

Door de laatste onderzoeken op het gebied van Optimale Gezondheid toe te passen op uw klacht, begrijpen wij uw westers medisch profiel beter. Dit vertelt ons echter niet waarom uw situatie is zoals die is. Daarom nemen we de tijd om uw persoonlijke situatie goed te begrijpen en deze informatie te combineren met Chinees medisch onderzoek. Hierdoor kunnen we de oorzaak van uw klacht beter bepalen en u beter behandelen.

Zo boeken we resultaat waar andere therapieen hebben gefaald. Dit doen we niet alleen door het achterhalen van de oorzaak van uw klacht, maar ook door het begrijpen van de samenhang tussen alle klachten die u heeft. Door de onderliggende oorzaak te behandelen, verbetert zowel u algehele gezondheid als uw belangrijkste klacht.

Onze protocollen

Vergelijkbaar met westers medisch specialisten volgen wij specifieke protocollen om vast te stellen hoe we uw klachten op de meest effectieve en efficiente wijze kunnen behandelen.

De wijze waarop uzelf uw klacht beleeft, staat bij ons centraal! We nemen de tijd om eerst goed te luisteren naar uw klachten en andere zorgen.
Het lichaam liegt nooit en geeft signalen af over haar (dys)functioneren! We observeren en analyseren medische data via visuele inspectie (tong, haar, ogen, huid, etc.) en onderzoeken pijnlijke plekken en abnormale sensaties.
We houden de vinger aan de pols! We analyseren uw polsslag op 6 verschillende plaatsen en 3 verschillende dieptes om zo de kwaliteit van de doorbloeding te kunnen bepalen.
We behandelen ook de onderliggende oorzaken! We beoordelen uw persoonlijke, familiale en medische historie om te kunnen begrijpen hoe - over de tijd heen - bepaalde factoren aanleiding hebben kunnen geven tot het scala aan klachten dat uw huidig gezondheidsprofiel bepaalt.