Hoe kunnen wij u helpen?

Best of both worlds...

De Fusie van Wetenschap en Traditie

We combineren avant-garde wetenschappelijk onderzoek en functionele geneeskunde met de eeuwenoude inzichten uit de Oosterse geneeskunde.

Door de laatste onderzoeken op het gebied van Optimale Gezondheid toe te passen op uw klacht, begrijpen wij uw westers medisch profiel beter. Dit vertelt ons echter niet waarom uw situatie is zoals die is. Daarom nemen we de tijd om uw persoonlijke situatie goed te begrijpen en deze informatie te combineren met Chinees medisch onderzoek. Hierdoor kunnen we de oorzaak van uw klacht beter bepalen en u beter behandelen.

Zo boeken we resultaat waar andere therapieen hebben gefaald. Dit doen we niet alleen door het achterhalen van de oorzaak van uw klacht, maar ook door het begrijpen van de samenhang tussen alle klachten die u heeft. Door de onderliggende oorzaak te behandelen, verbetert zowel u algehele gezondheid als uw belangrijkste klacht.

 

Onze protocollen

Vergelijkbaar met westers medisch specialisten volgen wij specifieke protocollen om vast te stellen hoe we uw klachten op de meest effectieve en efficiente wijze kunnen behandelen.

De wijze waarop uzelf uw klacht beleeft, staat bij ons centraal! We nemen de tijd om eerst goed te luisteren naar uw klachten en andere zorgen.
Het lichaam liegt nooit en geeft signalen af over haar (dys)functioneren! We observeren en analyseren medische data via visuele inspectie (tong, haar, ogen, huid, etc.) en onderzoeken pijnlijke plekken en abnormale sensaties.
We houden de vinger aan de pols! We analyseren uw polsslag op 6 verschillende plaatsen en 3 verschillende dieptes om zo de kwaliteit van de doorbloeding te kunnen bepalen.
We behandelen ook de onderliggende oorzaken! We beoordelen uw persoonlijke, familiale en medische historie om te kunnen begrijpen hoe - over de tijd heen - bepaalde factoren aanleiding hebben kunnen geven tot het scala aan klachten dat uw huidig gezondheidsprofiel bepaalt.

 

Vraag & Antwoord


Is Acupunctuur veilig?

Ja! Het is niet alleen veilig, maar het is in veel gevallen het veiligste traject voor welke klacht dan ook, omdat het uw volledige lichaam reguleert.

Hoe zien Acupunctuurnaaldjes er uit?

Bij acupunctuur therapie wordt nooit gebruik gemaakt van injectienaalden. De acupunctuurnaaldjes hebben een veel kleinere diameter, ongeveer de dikte van een menselijke haar, en zijn uiterst flexibel.

Wat gebeurt er precies tijdens een acupunctuurbehandeling?

We vragen u eerst om een medisch anamnese formulier in te vullen. Dit geeft ons inzicht in het functioneren van de voornaamste lichaamsfuncties, zoals mogelijke pijnklachten of gebieden met abnormale sensaties, slaap, energie, spijsvertering, etc.

Hoeveel acupunctuurbehandelingen zijn er nodig?

Aangezien iedereen - afhankelijk van leeftijd en verschillende parameters rond de belangrijkste klacht (zoals de aard van de symptomen, de duur, intensiteit, etc.) - verschillend reageert, adviseren we clienten om in de meeste gevallen eerst 3 tot 5 acupunctuurbehandelingen in te plannen om de reactiesnelheid van hun lichaam te bepalen. 

Welke training moet een acupuncturist volgen?

Er is helaas nog teveel verschil in opleidingsniveau tussen acupuncturisten. Zo mag een westerse arts of fysiotherapeut die een relatief korte cursus acupunctuur volgt officieel ook deze therapie aanbieden.

Nieuwe patiƫnt


De klacht

Een klacht zorgt ervoor dat mensen een veelheid aan zorgverleners afgaan, waaronder westers medisch specialisten, natuurgeneeskundigen, chiropractoren, osteopaten en andere alternatieve therapeuten. Tijdens deze zoektocht willen mensen niet alleen verbetering van hun klacht, maar liefst ook een diepe systematische verbetering van hun algehele gezondheid die objectief en subjectief kon worden vastgesteld. Mensen willen vaak iets dat echte verandering teweegbrengt voor hun gezondheid op lange termijn en niet alleen iets voor "verlichting" of onderdrukking op korte termijn. Ze zoeken een veilig, gezond en effectief alternatief voor geneesmiddelen en operaties.

Hoe begint u?

Wellness Screening – we adviseren u om te beginnen met een Wellness Screening. Dit is een 30 minuten durende afspraak die ons in staat stelt om elkaar te ontmoeten, uw zorgen te bespreken, en te kijken of we u kunnen helpen. Het is mogelijk om een acupunctuurbehandeling te krijgen na deze afspraak, met name bij acute of intense pijn. In het algemeen wordt dit echter niet aangeraden, omdat we nog te beperkte informatie hebben om een goed Acupunctuurpunten Voorschrift op te kunnen stellen en goede resultaten te boeken. Voor de beste resultaten wordt een Case Review altijd geadviseerd, omdat we dan over alle informatie beschikken om het meest effectieve Acupunctuur Voorschift te kunnen kiezen.

Case Review is een 90 tot 120 minuten durend volledig onderzoek van uw gezondheidsprofiel, inclusief alle parameters die betrekking hebben op uw primaire klachten. Om de oorzaken te kunnen bepalen, luisteren we naar uw verhaal over hoe, wanneer en waar klachten voor het eerst optraden. Daarnaast geven wij u ons begrip van wanneer uw lichaam voor het eerst van het gezondheidspad afweek en hoe in de loop der tijd die afwijking is gegroeid tot uw huidige constellatie aan symptomen. Veel mensen die onze zorg inroepen voor een bepaalde klacht zijn verrast te vernemen dat de oorsprong ervan al enige tijd begon voordat de klacht zich ontwikkelde, net zoals bloeddruk jarenlang te hoog kan zijn voorafgaand aan een hartaanval.

Contacteer ons om uw kosteloze Wellness Screening in te plannen

Hoe verder?

De Behandeling - Na de Case Review zijn we in staat een behandelprotocol op te stellen voor acupunctuur therapie of botanische geneeskunde. Goed wetenschappelijk onderzoek dicteert om slecht één variabele per keer te veranderen en alle andere variabelen constant te houden. Zo krijgen we sneller duidelijkheid over het effect van de interventie. In beide gevallen selecteren we het beste acupunctuurpunten voorschrift of de beste botanische formule, niet alleen voor uw belangrijkste klacht maar ook om het algehele gezondheidsniveau van uw systeem te verbeteren.

Aangezien iedereen - afhankelijk van leeftijd en verschillende parameters rond de belangrijkste klacht (zoals de aard van de symptomen, de duur, intensiteit, etc.) - verschillend reageert, adviseren we in de meeste gevallen eerst 3 tot 5 acupunctuurbehandelingen aan om de reactiesnelheid van uw lichaam te bepalen. De meeste clienten blijken tijdens een Case Review gemiddeld 30 tot 50 (!) symptomen te hebben. Het effect van acupunctuur therapie bij zo'n hoeveelheid symptomen duurt dan meestal slechts 1 tot 3 dagen, totdat een hoger functioneringsniveau wordt bereikt. Als gekozen is voor behandeling met botanische geneeskunde, dan adviseren wij eveneens een termijn van 2 weken aan om de reactiesnelheid van uw lichaam te kunnen bepalen.

Het Bevindingsverslag - een afspraak wordt gemaakt na de laatste van de 3 tot 4 acupunctuur behandelingen (of na het nemen van de geneeskrachtige botanicals) om uw response percentage te bepalen. Dit gebeurt met behulp van verschillende parameters, zowel subjectieve als objectieve. U voorziet ons van uw subjectieve bevindingen, bijvoorbeeld hoe uw klacht is verbeterd en of u op andere gebieden zoals slaap, spijsvertering, energie, etc. verbetering heeft gemerkt. Wij voorzien u van de objectieve bevindingen door alle metingen van uw bloeddruk, hartslag en basistemperatuur in een overzicht te zetten en trends te berekenen. We merken vaak dat de bloeddruk daalt (indien deze eerst verhoogd was) en de basistemperatuur verbeterd. Na het Bevindingsverslag stellen we - gebaseerd op onze 20+ ervaring - een op u afgestemd Behandelplan op met als doel u terug te brengen naar een voor u zo optimaal mogelijke gezondheid.

Elke cliënt is verschillend - iedere client presenteert een uniek probleem. Dit is één van de belangrijkste verschillen tussen een integrale geneeskundige benadering en die van onze moderne westerse geneeskunde. Waar de laatste zich richt op welke symptomen of welke ziekte u heeft, richten wij ons op u als individu en kijken wij naar de specifieke reden(en) voor uw verlies aan volledige gezondheid. Dat wil zeggen, in plaats van ons af te vragen "wat is de naam van uw ziekte?”, proberen wij de 2 vragen te beantwoorden "waarom bent u niet in optimale gezondheid?” en “hoe zetten we uw lichaam aan tot optimale gezondheid?”

Tarieven & vergoedingsmogelijkheden


Tarieven

INITIEEL MEDISCH CONSULT (30 min) gratis
UITGEBREIDE ANAMNESE + behandeling (1,5 UUR) € 90

ACUPUNCTUUR BEHANDELING € 60
ACUPUNCTUUR BEHANDELING MET MOXA € 70
ACUPUNCTUUR BEHANDELING MET CUPPING € 70

CONSULT BOTANISCHE GENEESKUNDE € 60
VERVOLG CONSULT BOTANISCHE GENEESKUNDE € 60

CHINEES MEDISCH VOEDINGSCONSULT € 60


Vergoedingsmogelijkheden

Op welke wijze dient er te worden betaald?

Er kan na iedere behandeling worden betaald via pin of contant

Welke vergoedingsmogelijkheden zijn er?

Acupunctuur wordt vergoed door uw aanvullende verzekering. De hoogte van de jaarlijkse vergoeding is afhankelijk van uw zorgppolis.

Hier is de link naar zorgverzekeringen https://www.zorgwijzer.nl/zorgvergelijker#/search (met de vermelding: “hier kunnen geen rechten aan ontleend worden”)

Diensten die niet vergoed worden door zorgverzekeraar

Kruidengeneeskunde wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars

 

Hoe kan een afspraak worden gemaakt (eventueel m.b.v. een contactformulier)?

U kunt telefonisch een afspraak maken via tel. 06 - 3434.9727, of u kunt een bericht sturen via het contactformulier (met doorklik link naar het contactformulier)

Hoe kan een afspraak worden geannuleerd?

Indien u niet op uw gemaakte afspraak kunt langskomen, kunt u die telefonisch annuleren. Indien dit binnen 48 uur van de geplande afspraak is, zullen wij u de kosten van de afspraak in rekening moeten brengen.

Privacy


 

Echt goed acupunctuur is aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen, om mijn patiënten maximaal tot dienst te zijn. In mijn praktijk handhaaf ik daarom de bepalingen, beroepscode en klacht-en tuchtregeling van de NVTCG Zhong en werk volgens de richtlijnen van de klachtencommissie.